Tanden bleken in Gent

Ben je op zoek naar de expert voor tanden bleken in Gent? Bij Tandartsenpraktijk Gent zijn we al jaren dé specialist op het gebied van professioneel en veilig tandenbleken. Onze ervaren tandartsen passen de nieuwste bleektechnieken toe om op een zachte manier jarenlange vlekken en verkleuring van je tanden te verwijderen. Het tandenbleken omvat stappen zoals:

  • Het poetsen met whitening tandpasta
  • Laser tanden bleken
  • Het gebruik van bleektape
  • Het aanbrengen van bleekgel

Of je nu kiest voor een snelle transformatie met onze behandeling in de praktijk, we staan garant voor het meest effectieve resultaat. Vertrouw op onze expertise voor tanden bleken in Gent en omgeving. Verlaat onze moderne praktijk al na één bezoek met merkbaar wittere tanden voor een stralende, zelfverzekerde glimlach.

Wie is een goede kandidaat voor het bleken van tanden bij een tandenbleektandarts?

1- Mensen met een gele verkleuring van de tanden door eten/drinken zoals koffie, thee, frisdrank, rode wijn etc. Deze externe verkleuring reageert goed op bleken.
2- Tieners ouder dan 16 jaar met voltooide tandontwikkeling. (Bleken wordt niet aanbevolen voor jonge kinderen).
3- Mensen met een goede algemene tandheelkundige gezondheid en geen grote restauratiewerkzaamheden. (Whitening werkt het beste op natuurlijke tanden).
4- Mensen met realistische verwachtingen over het bleekniveau. Geleidelijke verlichting over meerdere sessies is veiliger.

Wie is GEEN goede kandidaat voor het bleken van tanden bij een tandenbleektandarts?

1- Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, aangezien de effecten op de foetus onzeker zijn. Bleken kan na de zwangerschap.
2- Mensen met tandkronen, gevels, vullingen, etc. (Whitening heeft alleen invloed op natuurlijke tanden, dus de resultaten zullen ongelijkmatig zijn),
3- Mensen met ernstige tandvleesaandoeningen of grote gaatjesproblemen. (Dit moet eerst behandeld worden).
4- Mensen met allergieën voor ingrediënten in bleekgels, zoals waterstofperoxide.
5- Mensen die een wortelkanaalbehandeling hebben gehad. (Omdat bleken de interne verkleuring niet beïnvloedt).
6- Kinderen jonger dan 16 jaar omdat hun tanden nog in ontwikkeling zijn.
7- Mensen met zeer gevoelige tanden/tandvlees of blootliggende worteloppervlakken. (Bleken verhoogt de gevoeligheid).

⚠️Het is belangrijk om eerst een goede tandenbleektandarts in Gent te raadplegen voor evaluatie. We zullen de tandheelkundige geschiedenis en contra-indicaties beoordelen om te bepalen of het bleken van tanden geschikt is

 onze tandenbleekmethode

Instant tanden bleken met licht

Instant tanden bleken met licht of laser tanden bleken gebeurt eigenlijk met sterke lichtstraling. Deze methode wordt gebruikt in tandartspraktijken en klinieken en is geen thuismethode. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van LED-licht of plasmaboog. Onder de lampen die worden gebruikt voor het bleken van tanden, is halogeenlicht superieur. Halogeenlicht geeft goede resultaten bij het bleken van tanden. Hiervoor is een lamp geschikt, die de peroxidemoleculen goed stimuleert en de tandpulp niet beschadigt.

Bij deze methode wordt een blauw licht gebruikt, dat verschillende golflengten heeft en kan worden aangepast. Elk van deze golflengten is afgestemd op waterstofperoxidereacties. Deze stappen worden gedaan binnen 6 tot 15 minuten en met graden van 25 tot 38 procent. Het is interessant om op te merken dat ultraviolette stralen en warmte worden verwijderd uit dit type licht en laser. Elke tandenbleeksessie bij de tandarts duurt tussen de 30 minuten en een uur.

Veelgestelde vragen over tanden bleken en bleken

1- Voor welke gebitsproblemen is bleken geschikt?

Tanden die geel zijn geworden door het eten van gekleurd voedsel reageren het meest op bleken.

2- Is het mogelijk om kinderen en tieners te bleken?

In principe wordt bleken niet voorgeschreven voor melktanden, maar bleken met carbamideperoxide kan worden voorgeschreven voor tanden die verkleurd zijn door trauma en beschadiging.

3- Hoe lang duurt het bleken van tanden?

Veel factoren zijn van invloed op de duurzaamheid van het bleken van tanden als gevolg van bleken. De minimale duurzaamheid van bleken is normaal gesproken 1-3 jaar, soms duurt het tot 10 jaar. Het veel drinken van sterke koffie en thee, roken, het gebruiken van veel frisdrank en geen aandacht besteden aan mond- en tandhygiëne verkorten de duur van het bleken.

4- Wordt de kleurverandering veroorzaakt door roken en nicotine gefixeerd en behandeld door bleken?

Het is niet eenvoudig om vlekken en verkleuringen veroorzaakt door sigaretten en nicotine te verwijderen. Deze vlekken zijn in het begin oppervlakkig en als ze onbehandeld blijven, dringen ze door in de tanden en worden ze inwendige verkleuringen. Door gedurende 1 tot 3 maanden 10% carbamideperoxide ’s nachts te gebruiken, kunnen nicotinevlekken worden verwijderd.

5- Hoe maakt bleken de tanden lichter?

Waterstofperoxide en carbamideperoxide dringen door in het glazuur en dentine, wat niet alleen een kleurverandering van het oppervlak is, maar ook een interne kleurverandering in de tand veroorzaakt. Deze behandeling verheldert de tandkleur zonder de tandhardheid aan te tasten tijdens een oxidatieproces.

6- Wat zijn de belangrijkste bijwerkingen van bleken?

Een van de meest voorkomende problemen is de gevoeligheid van de tanden van een persoon voor warm en koud voedsel (tandgevoeligheid). Het volgende is het niet vervullen van de wensen van patiënten die zeer heldere tanden willen.

7- Welke zorg moet worden betracht na het bleken?

Minimaliseer na het bleken van tanden de consumptie van sigaretten en kleurstoffen voor levensmiddelen, zoals thee en koffie, en als u dat toch doet, zorg er dan voor dat u uw mond onmiddellijk spoelt.

8- Kunnen gevoelige tanden worden gebleekt?

In feite is het uw tandarts die hierover de uiteindelijke beslissing neemt. Na onderzoek van de fysiologische toestand van de tanden van de aanvrager, bepaalt hij of hij zijn gevoelige tanden kan bleken of niet. Meestal worden voor deze groep mensen zwakkere materialen gebruikt met langere afstanden. U bent mogelijk zeer gevoelig voor stoffen die peroxide bevatten. In dat geval zal uw arts andere methoden voorstellen om uw tanden witter te maken naast het gebruik van bleekmiddelen.

9- Is de tandenbleekbehandeling gevaarlijk?

Nee, bleken is geen gevaarlijke en schadelijke methode voor uw tanden en tandvlees. Tot nu toe hebben we al veel gevallen van bleken uitgevoerd en we hebben geen voorbeelden van schade aan de tanden gezien. Deze methode bestaat al bijna 20 jaar in de tandheelkunde en tot nu toe zijn er geen meldingen geweest van schade of zelfs maar een risico op schade aan tanden en tandvlees.


Behandelingen

Esthetische tandheelkunde

Het uiterlijk van het gebit wordt verfraaid met tandheelkundige hulpmiddelen. Er wordt gebruik gemaakt van …

Implantaten

implantaten bieden een oplossing zowel bij het ontbreken van Г�Г�n of enkele tanden als bij het ontbreken …

Kinder- tandheelkunde

De behandeling van kinderen is niet altijd even gemakkelijk. Ze kunnen om allerlei redenen angstig zijn zoals de …

Esthetische tandheelkunde

Het uiterlijk van het gebit wordt verfraaid met tandheelkundige hulpmiddelen. Er wordt gebruik gemaakt van …

Implantaten

implantaten bieden een oplossing zowel bij het ontbreken van Г�Г�n of enkele tanden als bij het ontbreken …

Kinder- tandheelkunde

De behandeling van kinderen is niet altijd even gemakkelijk. Ze kunnen om allerlei redenen angstig zijn zoals de …