Tanden bleken

 

Bleken of tanden bleken behoort tot de algemene tandheelkundige behandelingen. Gebaseerd op de definitie van gezaghebbende tandheelkundige autoriteiten, leidt de schaalmethode van het bleken van tanden tot de terugkeer van de kleur van de tanden naar de natuurlijke staat, en bleken leidt tot een helderder dan de natuurlijke staat van de tanden. Tanden bleken omvat stappen zoals:

  • Poetsen met whitening tandpasta
  • Laser tanden bleken
  • Gebruik van bleektape
  • Gebruik van bleekgel

Momenteel heeft het gebruik van tandenbleekdiensten veel aanvragers. Met de leeftijd verschijnen er kleine scheurtjes in het tandglazuur. Deze scheuren worden plaatsen waar bacteriën zich ophopen en de kleur van de tanden na verloop van tijd veranderen. Methoden voor het bleken van tanden verwijderen deze verontreinigingen en bacteriën en de tanden worden weer wit.

Wat is het verschil tussen tanden bleken en bleken?

Wanneer we de tanden witter maken dan de natuurlijke staat, noemen we het “bleken”. Maar normaal tanden bleken, wat ertoe leidt dat de tanden hun oorspronkelijke kleur terugkrijgen, wordt tanden bleken genoemd. Daarom kan het gebruik van een whitening-tandpasta dit proces ook helpen. Maar om te bleken, zijn speciale bleekmaterialen nodig en dit proces kan niet worden uitgevoerd met een normaal bleekmiddel.

Oorzaken van tandverkleuring en saaiheid

Afhankelijk van of de tandverkleuring en tandverkleuring inwendig of uitwendig is, spelen verschillende factoren een rol. De oorzaken van interne of externe tanden zijn als volgt:

Uitwendige aanslag van tanden omvat verkleuring en beschadiging van het tandglazuur. Deze aandoening wordt veroorzaakt door factoren zoals de consumptie van ongepast voedsel en dranken. Alcohol, tabak, gekleurde en koolzuurhoudende dranken leiden tot een verandering in de kleur van het tandoppervlak en het buitenoppervlak van de tand wordt dof. Als dit probleem snel wordt behandeld en de tanden worden gebleekt, is bleken niet nodig. Ook leidt het ontbreken van een tijdige behandeling van de verandering in de kleur van het buitenoppervlak van de tand tot schade aan het binnenoppervlak van de tand.

Interne troebelheid en verandering in tandkleur kunnen worden veroorzaakt door intrinsieke of verworven factoren. Sommige mensen ervaren onvermijdelijk verkleuring van de binnenkant van hun tanden naarmate ze ouder worden. Maar de meeste mensen lijden aan interne kleurverandering van de tanden als gevolg van verworven factoren zoals het gebruik van sommige medicijnen of trauma en cariës. Het gebruik van tetracycline in perioden van het leven en overmatig gebruik van fluoride leiden ook tot het optreden van interne verkleuring van de tanden. Normaal gesproken kan dit type kleurverandering niet worden behandeld met bleekmethoden. Daarom wordt het gebruik van tandherstelmethoden zoals fineer en composiet aanbevolen.

Instant tanden bleken met licht

Instant tanden bleken met licht of laser tanden bleken gebeurt eigenlijk met sterke lichtstraling. Deze methode wordt gebruikt in tandartspraktijken en klinieken en is geen thuismethode. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van LED-licht of plasmaboog. Onder de lampen die worden gebruikt voor het bleken van tanden, is halogeenlicht superieur. Halogeenlicht geeft goede resultaten bij het bleken van tanden. Hiervoor is een lamp geschikt, die de peroxidemoleculen goed stimuleert en de tandpulp niet beschadigt.

Bij deze methode wordt een blauw licht gebruikt, dat verschillende golflengten heeft en kan worden aangepast. Elk van deze golflengten is afgestemd op waterstofperoxidereacties. Deze stappen worden gedaan binnen 6 tot 15 minuten en met graden van 25 tot 38 procent. Het is interessant om op te merken dat ultraviolette stralen en warmte worden verwijderd uit dit type licht en laser. Elke tandenbleeksessie bij de tandarts duurt tussen de 30 minuten en een uur.

Duurzaamheid en duurzaamheid van tanden bleken en bleken

Om ervoor te zorgen dat de resultaten van uw tandenbleekbehandeling langer aanhouden, zal uw tandarts u waarschijnlijk de volgende suggesties doen:

  • Methoden gebruiken om de witheid van de tanden te behouden, wat onmiddellijk na deze methode wordt gedaan of met bepaalde tussenpozen, zoals eenmaal per jaar.

Vermijd voedsel en dranken die de kleur van de tanden donkerder maken. Dit moet gedurende ten minste een week na het bleken van de tanden worden gedaan.

  • Gebruik waar mogelijk een rietje om drankjes te consumeren die de kleur van de tanden donkerder maken.
  • Mond- en tandgezondheid op peil houden door na het eten en voor het slapen gaan te poetsen en te flossen

Zal bleken de tanden gevoelig maken of hun gevoeligheid vergroten?

Ja, maar niet permanent! In sommige gevallen worden de tanden een beetje gevoelig tijdens het gebruik van warme en koude gerechten of dranken, wat natuurlijk tijdelijk en volledig voorbijgaand is, en daarna zullen de tanden weer normaal worden.

Behandeling van gevoelige tanden na het bleken van tanden

Soms worden tanden na bleekbehandelingen gevoelig. Als dit u overkomt, zijn er manieren om de pijn te verzachten.

Gebruik tandpasta voor gevoelige tanden: Tandpasta voor gevoelige tanden wordt gemaakt met grondstoffen zoals kaliumnitraat, dat de pijn die gepaard gaat met gevoeligheid vermindert.

Kauwgom: Wetenschappers hebben gemerkt dat er meer speeksel wordt geproduceerd bij het kauwen van kauwgom en het kauwen leidt mensen af ​​van pijn.

Geef het bleken een tijdje op: geef je tanden een pauze en gebruik geen bleekproducten.

Gebruik van verdovingsmiddelen: Na elk gebruik van bleekmiddelen kunt u 10 tot 30 minuten verdoving gebruiken.

Dieetveranderingen: vermijd het eten en drinken van erg heet of erg koud voedsel gedurende meerdere dagen achter elkaar.

Verander uw tandenborstel: het gebruik van een zachte tandenborstel kan helpen bij het behandelen van tand- en tandvleesgevoeligheid.

Kunnen gevoelige tanden worden gebleekt?

In feite is het uw tandarts die hierover de uiteindelijke beslissing neemt. Na onderzoek van de fysiologische toestand van de tanden van de aanvrager, bepaalt hij of hij zijn gevoelige tanden kan bleken of niet. Meestal worden voor deze groep mensen zwakkere materialen gebruikt met langere afstanden. U bent mogelijk zeer gevoelig voor stoffen die peroxide bevatten. In dat geval zal uw arts andere methoden voorstellen om uw tanden witter te maken naast het gebruik van bleekmiddelen.

Is de tandenbleekbehandeling gevaarlijk?

Nee, bleken is geen gevaarlijke en schadelijke methode voor je tanden en tandvlees. We hebben tot nu toe veel gevallen van bleken gedaan en we hebben geen voorbeeld van schade aan de tanden gezien. Deze methode is al bijna 20 jaar in de tandheelkunde en tot nu toe zijn er geen meldingen van schade of zelfs maar risico op schade aan tanden en tandvlees.

De kosten van tanden bleken

De kosten van het bleken van tanden zijn afhankelijk van de methode en de items. Ook zullen de plaats en het gebied waar het bleken van tanden wordt gedaan, effectief zijn bij het bepalen van deze kosten.

Volg de genoemde punten voor een langere duur van het bleken om de kosten van het bleken van tanden te besparen. Doordat de meeste mensen dagelijks veel koffie en thee drinken, is verkleuring en vergeling van de tanden onvermijdelijk. Daarom moet u minstens één keer per jaar geld uitgeven aan het bleken van tanden.

Methoden om verkleuring van tanden na bleken te voorkomen

Na het voltooien van de tandenbleekbehandeling zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om uw glimlach wit te houden.

Vermijd vlekken op voedsel en dranken: koffie, thee, sportdranken, harde snoepjes, bessen en tomatensaus zijn allemaal voedingsmiddelen die tandverkleuring en gevoeligheid kunnen veroorzaken.

Gebruik een rietje: Gebruik bij het drinken van vloeistoffen een rietje om voedselkleurstoffen en allergenen van uw tanden te verwijderen.

Vermijd roken: roken kan de kleur en gevoeligheid van de tanden veranderen. Stoppen met roken kan je tanden helpen glanzen en gezond zijn.

Gebruik van waterdichte lippenstift: Vrouwen wordt geadviseerd om een ​​lippenstift te gebruiken die waterdicht is en geen sporen achterlaat op hun tanden, of om een ​​paar dagen na het bleken van de tanden geen lippenstift te gebruiken.

Whitening tandpasta: verander het type tandpasta en verdubbel met deze verandering het blekende effect en geniet langer van witte tanden.

Veelgestelde vragen over tanden bleken en bleken

 

1- Voor welke gebitsproblemen is bleken geschikt?

Tanden die geel zijn geworden door het eten van gekleurd voedsel reageren het meest op bleken.

2-Is het mogelijk om kinderen en tieners te bleken?

In principe wordt bleken niet voorgeschreven voor melktanden, maar bleken met carbamideperoxide kan worden voorgeschreven voor tanden die verkleurd zijn door trauma en beschadiging.

3- Hoe lang duurt het bleken van tanden?

Veel factoren zijn van invloed op de duurzaamheid van het bleken van tanden als gevolg van bleken.De minimale duurzaamheid van bleken is normaal gesproken 1-3 jaar, soms duurt het tot 10 jaar. Veel sterke koffie en thee drinken, roken, veel frisdrank gebruiken en geen aandacht besteden aan mond- en tandhygiëne verkort de duur van het bleken.

4- Wordt de kleurverandering veroorzaakt door roken en nicotine gefixeerd en behandeld door bleken?

Het is niet eenvoudig om vlekken en verkleuringen veroorzaakt door sigaretten en nicotine te verwijderen. Deze vlekken zijn in het begin oppervlakkig en als ze onbehandeld blijven, dringen ze door in de tanden en worden ze inwendige verkleuringen. Door gedurende 1 tot 3 maanden 10% carbamideperoxide ’s nachts te gebruiken, kunnen nicotinevlekken worden verwijderd.

5- Hoe maakt bleken de tanden lichter?

Waterstofperoxide en carbamideperoxide dringen door in het glazuur en dentine, wat niet alleen een kleurverandering van het oppervlak is, maar ook een interne kleurverandering in de tand veroorzaakt. Deze behandeling verheldert de tandkleur zonder de tandhardheid aan te tasten tijdens een oxidatieproces.

6- Wat zijn de belangrijkste bijwerkingen van bleken?

Een van de meest voorkomende problemen is de gevoeligheid van de tanden van een persoon voor warm en koud voedsel (tandgevoeligheid). Het volgende is het niet vervullen van de wensen van patiënten die zeer heldere tanden willen.

7- Welke zorg moet worden betracht na het bleken?

Minimaliseer na het bleken van tanden de consumptie van sigaretten en kleurstoffen voor levensmiddelen, zoals thee en koffie, en als u dat toch doet, zorg er dan voor dat u uw mond onmiddellijk spoelt.

8- Wat zijn de stappen voor het bleken?

Voordat u gaat bleken, moet u rotte tanden repareren. U moet weten dat bleken geen invloed heeft op vullingen, coatings en laminaten. Voor het bleken, als er een misdaad is gepleegd, zal het plegen van een misdaad helpen om een ​​betere conclusie te krijgen.

Behandelingen

Esthetische tandheelkunde

Het uiterlijk van het gebit wordt verfraaid met tandheelkundige hulpmiddelen. Er wordt gebruik gemaakt van …

Implantaten

implantaten bieden een oplossing zowel bij het ontbreken van Г�Г�n of enkele tanden als bij het ontbreken …

Kinder- tandheelkunde

De behandeling van kinderen is niet altijd even gemakkelijk. Ze kunnen om allerlei redenen angstig zijn zoals de …

Esthetische tandheelkunde

Het uiterlijk van het gebit wordt verfraaid met tandheelkundige hulpmiddelen. Er wordt gebruik gemaakt van …

Implantaten

implantaten bieden een oplossing zowel bij het ontbreken van Г�Г�n of enkele tanden als bij het ontbreken …

Kinder- tandheelkunde

De behandeling van kinderen is niet altijd even gemakkelijk. Ze kunnen om allerlei redenen angstig zijn zoals de …