Welke tanden kunnen niet worden getrokken in de orthodontie?

tanden nodig in de orthodontie?

Een van de behandelingen om tanden mooier te maken en ook om de hoeveelheid druk op het oppervlak van alle tanden te homogeniseren, is orthodontie. Maar in sommige gevallen vereist het orthodontist gent proces zelf een voorafgaande behandeling. inclusief het verzorgen van beschadigde tanden en ook het creëren van een geschikte ruimte voor het rechtzetten van de tanden zodat ze tijdens orthodontie naar de gewenste locatie kunnen worden gericht. Om deze ruimte te bieden, is het in sommige gevallen noodzakelijk om tanden te trekken in de orthodontie. zodat het soms niet anders kan en het trekken van tanden noodzakelijk wordt. Deze ruimte die ontstaat door het ledigen van één tand wordt tijdens het orthodontist gent proces door de tandarts gelijkmatig over alle tanden verdeeld.
Welke tanden kunnen niet worden getrokken in de orthodontie?

Is het trekken van tanden nodig in de orthodontie?

Wanneer de tandarts bij het eerste onderzoek vaststelt dat er niet genoeg ruimte in de kaak is om orthodontie uit te voeren en de tanden onder druk op elkaar staan, schrijft hij de persoon een tandextractie voor. Tenzij er andere behandelmethoden zijn die we hieronder zullen toelichten. Wanneer tandextractie echter de enige beschikbare methode is, maar het niet wordt gedaan en orthodontie wordt gedaan zonder tandextractie, zullen de uiteindelijke resultaten omkeerbaar zijn.

De noodzaak van tandextractie betekent hier dat de tanden na voltooiing van het orthodontische proces onder druk en met een hoge contactkracht naast elkaar staan. Door deze druk gaan ze na verloop van tijd van elkaar afwijken en gaan de resultaten van orthodontie verloren. Nu wordt de persoon opnieuw geconfronteerd met een groep tanden die op een onregelmatige manier zijn gerangschikt.

Nu moet de tand worden getrokken en orthodontie opnieuw worden gedaan. Dit veroorzaakt verlies van geld en veel tijd voor de persoon.

Redenen voor het trekken van tanden in de orthodontie

Het trekken van tanden is niet verplicht voor alle mensen die orthodontie aanvragen, en onder de voorwaarden dat de tandarts bepaalt dat de tand van een persoon moet worden getrokken, kan het volgende worden genoemd als een van de meest voorkomende voorwaarden voor het aanbevelen van tandextractie:

De kleinheid van de kaak van de persoon die orthodontie aanvraagt: hierdoor is er onvoldoende ruimte in de mond om orthodontie uit te voeren en staan ​​de tanden onder druk.
Aanwezigheid van ernstige schade en schade aan de tand: in deze toestand kan de tand niet orthodontist gent zijn en kan hij niet helpen bij het oriënteren van andere tanden en ze in de juiste richting houden.
Het verlies van de kroon en wortel van de tand en de onmogelijkheid van herstel en behandeling
Zo veel verdringing van de tanden dat het niet mogelijk is om ze recht te trekken.
De aanwezigheid van extra laterale tanden op andere tanden of rakend aan andere tanden
Ernstig beschadigde tanden als gevolg van trauma en ongevallen
In sommige gevallen wordt het trekken van tanden voorgeschreven voor deze problemen wanneer er geen andere behandeling is en de tandarts vaststelt dat het trekken van tanden veel nuttiger resultaten oplevert in de orthodontie voor de persoon.

Welke tanden kunnen niet worden getrokken in de orthodontie?

Welke tanden worden getrokken in de orthodontie?

Na het erkennen van de noodzaak van tandextractie vanwege elk van de genoemde redenen, is het belangrijk om te weten welke tandextractie prioriteit heeft in de orthodontie. Weet dus dat het trekken van elke tand niet standaard is en dat bepaalde punten en categorieën in acht moeten worden genomen met betrekking tot het trekken van tanden.

Eerst wordt een volledig onderzoek van de tanden uitgevoerd en krijgen rotte, beschadigde, herstelde en gevulde tanden prioriteit, tenzij ze deel uitmaken van de voortanden.

Omwille van schoonheid en het behoud van het uiterlijk van de persoon, begint het onderzoek van de tandextractierichting vanaf nummer 4 als er geen beschadigde of problematische tanden zijn. Meestal treedt er ook schade op in de 4e en latere tanden aan elke kant.

Het volgende is om de scherpte bij het trekken van tanden te behouden. Wanneer een tand aan de rechterkant van uw kaak wordt getrokken volgens de diagnose van de arts, wordt een tand met een nummer dat dicht bij dezelfde tand aan de rechterkant ligt, aan de linkerkant getrokken en om de witheid te behouden.

Als we hetzelfde proces in de boven- en onderkaak beschouwen, is het waarschijnlijk dat een persoon met orale problemen of een kleine kaak, enz. 4 tanden moet trekken. Er is geen zorg op dit gebied en door de tanden in het orthodontist gent proces aan te passen, wordt de plaats van deze 4 tanden goed opgevuld.

We moeten er ook op wijzen dat het trekken van verstandskies in het algemeen niet wordt voorgeschreven, tenzij we problemen hebben zoals kiespijn, tandvleesontsteking, schade aan bloedvaten, zenuwen en andere tanden.

Methoden om de noodzaak van tandextractie bij deze behandeling te verminderen

Het is mogelijk om de noodzaak van tandextractie voor orthodontist gent e behandelingen te verminderen door moderne methoden op het gebied van orthodontie te gebruiken en te gebruiken. Hieronder bespreken we enkele van deze methoden die nuttig zijn op dit gebied:

Tanden scheren

Een van de methoden die worden gebruikt om het trekken van tanden te voorkomen, is het scheren van de tanden en het vernauwen van de kronen met speciaal gereedschap. Deze methode wordt meestal gebruikt in gevallen waarin de onregelmatigheid van de tanden wordt veroorzaakt door hun abnormale grootte en niets te maken heeft met de grootte van de kaak. Wanneer de grootte van de tand zo groot is, wordt een deel van het perifere oppervlak van de kroon verwijderd en is het niet meer nodig om de tand te trekken.

Daemon-systeem

Het staat bekend als een orthodontist gent behandelmethode. Met behulp van deze methode is het mogelijk om voorwaarden te scheppen voor patiënten om een ​​hoog niveau van gebitscorrectie te bereiken. Deze methode voor het rechtzetten van tanden vermindert de noodzaak van tandextractie voordat orthodontische beugels worden geïnstalleerd aanzienlijk.

Invisalign-systeem

Dit systeem wordt gebruikt als geschikte vervanging voor oude beugels. Bij de implementatie van dit systeem wordt gebruik gemaakt van verschillende hardwares, die meer lijken op een gebitsbeschermer dan de veelgebruikte orthodontist gent gent beugels. het is mogelijk

Welke tanden kunnen niet worden getrokken in de orthodontie?

De tandarts mag zoveel mogelijk niet aan de voortanden trekken, die drie tanden aan elke kant hebben. Ook in het geval van de 4e en latere tanden, moeten de tanden zorgvuldig één voor één worden onderzocht, en als elke tand gezond is, moet naar de volgende tand worden verwezen en ten slotte moet een tand worden geselecteerd voor extractie die niet het uiterlijk van de persoon beïnvloeden.Trek niet aan een gezonde tand met daarnaast een gebroken, rotte of gevulde tand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *