Het effect van denervatie op orthodontische tanden

Is orthodontie gevaarlijk bij een gedenerveerde tand?

Tandbederf en tandwortelproblemen behoren tot de onvoorspelbare dingen die niet op een bepaald moment kunnen worden vastgesteld en die u kunt ervaren tijdens behandelingen of andere cosmetische zaken. Een van de dingen die mensen overkomt, is de noodzaak van een nooddebridement tijdens de orthodontische periode. In een dergelijke situatie staan ​​​​we voor de vraag, is het mogelijk om de tand te ontzenuwen tijdens orthodontie? Of is het trekken van tanden mogelijk tijdens orthodontie? Orthodontie biedt ons deze mogelijkheid niet zo gemakkelijk. Kiespijn kan echter niet worden genegeerd, dus we moeten ons vertrouwd maken met de omstandigheden van zenuwextractie in de stadia vóór, tijdens en na orthodontie.

Toepassing van tanddenervatie

Het proces van denervatie zorgt ervoor dat het geïnfecteerde weefsel van de tand wordt verwijderd en de volledige vernietiging van de tand wordt voorkomen. Bij tandextractie, ook wel bekend als wortelkanaalbehandeling, wordt een deel van de rotte of gebroken tand geopend en wordt alle infectie in de wortel van de tand verwijderd. Na het verwijderen van de infectie wordt het wortelgebied gewassen en gevuld met speciale materialen voor de wortel en bodem van de tand. In zo’n situatie moet de tand na enige tijd volledig gevuld zijn en voor altijd beschermd zijn tegen beschadiging.

Zenuwverwijdering wordt het meest gebruikt op het gebied van het verlichten van pijn veroorzaakt door tandbederf en vormt een obstakel voor tandvernietiging. Als u symptomen ziet zoals tandverkleuring, gevoeligheid voor hitte en kou, pijn bij het kauwen van voedsel, gedeeltelijk tandbederf en zwelling van het tandvlees, moet u een tandarts raadplegen voordat u verdere schade en schade aan de tand oplost. .

De volledige vernietiging van de tand zal niet alleen duur voor u zijn in termen van de kosten van het maken van een nieuwe tand en implantaat, maar de lege ruimte zal ook problemen veroorzaken in andere tanden.

Het effect van orthodontie op gedenerveerde tanden

In sommige gevallen, wanneer de arts uw gebit wil onderzoeken voor orthodontie, komt hij erachter dat u een defecte tand heeft waarvoor een zenuwextractie nodig is, of in andere gevallen moet u vanwege pijn de zenuwextractie vóór orthodontie laten uitvoeren. In een dergelijke situatie ontstaat de zorg voor de persoon of orthodontie kan worden uitgevoerd voor gedenerveerde tanden. Het moet gezegd worden: ja, en u hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Of uw tand nu is gevuld of afgedekt na zenuwextractie, het is mogelijk om orthodontie voor uw gebit volledig uit te voeren en u kunt deze volledig uitvoeren onder toezicht van een specialist.

Zenuwverwijdering vóór orthodontie

Gezien de gegeven uitleg en het feit dat we begrijpen dat orthodontie kan worden uitgevoerd voor gedenerveerde tanden, is het beter om voordat u orthodontie uitvoert een tandartsspecialist te bezoeken en hem te vragen al uw tanden te onderzoeken. Hierdoor wordt elke tand die een probleem had, ontzenuwd vóór orthodontie en heeft u geen wortelkanaalbehandeling nodig als u orthodontie heeft gedaan. In gevallen waarin u pijn voelt na zenuwextractie en tijdens orthodontie, moet u erop letten dat de behandeling van de wortel van de tand niet is voltooid en dat de zenuwextractie opnieuw moet worden uitgevoerd.

Het is beter om alle tekenen en symptomen van tandvleesontsteking en -infectie, ernstig tandbederf, beschadigde pulp en tandgevoeligheid als u die heeft, te verwijderen vóór orthodontie.

Is het mogelijk om gedenerveerde tanden te verplaatsen tijdens een orthodontische behandeling?

We weten dat om orthodontie uit te voeren, de tanden een beetje op hun plaats moeten bewegen en een beetje moeten bewegen. Nu staan ​​we voor de uitdaging of het mogelijk is om de gedenerveerde tand te verplaatsen?

Dit doen is erg gevoelig en bijzonder, maar het is niet onmogelijk. Alleen omdat de wortel van de tand en de gedenerveerde tand zelf erg gevoelig zijn en er kans is op zaken als breuk, moet een zeer professionele orthodontiespecialist de gedenerveerde tand uitvoeren.

Als de denervatie met hoge precisie en correct wordt uitgevoerd en de orthodontiespecialist een hoog vermogen heeft, zal het uitvoeren van orthodontie voor de gedenerveerde tand geen problemen of beperkingen hebben.

In gevallen waarin de zenuwextractie correct en nauwkeurig is, maar de tand zwak is en de kans bestaat dat de tand breekt als gevolg van de druk van de beugel, moeten ringen, beugels genaamd, worden gebruikt. Deze ringen worden rond de gedenerveerde tand geplaatst. Nu beweegt de gedenerveerde tand beter. De keuze van de behandeling per beugel- of bandmethode wordt gemaakt op basis van de diagnose van de specialist.

Een van de problemen die zich in de orthodontie kunnen voordoen, is wortelverkorting of wortelslijtage bij sommige tanden. Dit probleem komt vaker voor bij gedenerveerde tanden. Daarom is het noodzakelijk dat een specialist de toestand van de tanden onderzoekt met behulp van radiografische beelden. Als de hoeveelheid bederf hoog en ernstig is, bestaat de mogelijkheid van tandverlies. Dit gebeurt zeer zelden. Als de specialist vaststelt dat er een mogelijkheid is van ernstig tandbederf, verandert hij de behandelmethode.

Kunnen tandkronen worden gebruikt tijdens orthodontie?

Als u een tandkroon wilt krijgen, kunt u deze beter toewijzen na het verwijderen van de haakjes. Omdat het ontvangen van veneers tijdens orthodontie de mogelijkheid creëert dat het contourproces niet goed wordt uitgevoerd en dat de tanden na de orthodontische periode nog steeds onregelmatig en scheef staan.

Er is geen probleem met het fineer dat al op de tanden zit en ze hoeven niet te worden verwijderd. De specialist gebruikt speciale en verschillende labels voor dergelijke tanden met fineer.

Is orthodontie gevaarlijk bij een gedenerveerde tand?

Alleen als de denervatie niet correct wordt uitgevoerd, bestaat er gevaar bij orthodontie, wat vaak tot infectie leidt. Daarom kan worden gezegd dat het orthodontische proces zelf geen gevaarlijke factor is voor gedenerveerde tanden. Het is eerder het gebrek aan correct zenuwtrekken dat tot het probleem leidt.

Wanneer denervatie niet correct wordt uitgevoerd, treedt opnieuw infectie op en veroorzaakt pijn en zijproblemen die zich na enige tijd manifesteren, zelfs zonder denervatie. Maar denervatie zorgt ervoor dat deze problemen en infecties sneller opduiken en de omvang ervan vergroten.

In dergelijke gevallen wordt meestal re-nervatie van de tand voorgeschreven. Bedenk ook dat de kans dat dit gebeurt erg laag en beperkt is. Nogmaals, we benadrukken dat u, voordat u iets aan uw gebit doet, een ervaren specialist moet bezoeken om de toestand van uw gebit volledig te onderzoeken en de beste beslissing te nemen.

Hoe verloopt zenuwextractie tijdens orthodontie?

Maar een van de problemen waarmee mensen tijdens orthodontie worden geconfronteerd, is infectie en tandbederf tijdens orthodontie. Omdat je misschien de eerste onderzoeken hebt gedaan en de tanden gezond zijn, maar na orthodontie en het verstrijken van de tijd kunnen ze geïnfecteerd raken. Vanwege het feit dat een rotte en geïnfecteerde tand veel pijn veroorzaakt en de toestand ervan met de dag verslechtert, is het noodzakelijk om tijdens dezelfde periode van orthodontie denervatie uit te voeren, en de prioriteit en het belang van denervatie is veel hoger dan wat dan ook. .

Voor denervatie van een orthodontische tand hoeven de beugels niet te worden geopend en vormen ze geen obstakel voor denervatie. In deze situatie maakt de specialist een gat en ingang vanaf het oppervlak van de tand om toegang te krijgen tot de wortel. In deze situatie worden denervatie en wortelkanaalbehandeling uitgevoerd.

Maar u moet in gedachten houden dat als orthodontie een obstakel was voor zenuwextractie, orthodontische beugels uit de tanden moeten worden verwijderd en het wortelkanaalbehandelingsproces moet worden uitgevoerd. Nadat de denervatie is voltooid en het behandelingsproces vordert, worden de beugels die van de tanden zijn verwijderd, weer op hun plaats gezet.

Zenuwverwijdering heeft niets te maken met het type orthodontie en elke gebruikte methode kan worden gedaan.

Zenuwverwijdering na orthodontie

Als de periode van orthodontie voorbij is, zijn er geen beperkingen en problemen meer voor denervatie en wortelkanaalbehandeling. Het is aan te raden om na orthodontie een specialist te bezoeken voor een volledig onderzoek van uw gebit en controle van de staat van uw gebit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *