tandlaminaten en tandbederf

Zijn tandlaminaten en tandbederf gerelateerd?

Als u van plan bent om laminaat te gebruiken, is een van uw vragen waarschijnlijk dat tandheelkundig laminaat en tandbederf met elkaar verband houden? Dankzij tandheelkundig laminaat is het hebben van mooie en verzorgde tanden niet langer een onmogelijke droom. Bovendien heeft het het voordeel dat het de tanden versterkt.

Een van de zorgen bij het gebruik van deze techniek zijn de complicaties van laminaat, omdat een deel van het tandglazuur moet worden gesneden voor installatie. Deze kwestie maakt de bezorgdheid over de mogelijkheid van tandbederf en schade sterker. Om deze reden is het beter om regelmatig een onderzoek bij een tandarts te laten doen.

Kunnen tandlaminaat en tandbederf met elkaar in verband worden gebracht?

Tandheelkundig laminaat is een methode om de tanden te beschermen tegen tandbederf dat de gehele tand bedekt en naast het esthetische doel de tanden resistenter maakt. Het plaatsen van tandheelkundig laminaat alleen kan geen tandbederf veroorzaken, maar als de instructies van de tandarts en de zorg na het laminaat niet worden opgevolgd, neemt de kans op tandbederf toe en kan dit worden beschouwd als een van de complicaties van tandheelkundig laminaat.

Laminaatmaterialen veroorzaken geen tandbederf, dat wil zeggen dat ze de tanden niet beschadigen. Maar er is altijd het risico op beschadiging en verval. In feite is de oorzaak van tandbederf na laminaat het niet opvolgen van gezondheidstips en verzorging na laminaat, en het gebrek aan voldoende vaardigheid van de tandarts bij het installeren van laminaat. In deze situatie moet u tandbederf behandelen.

 

Veroorzaakt verwijderbaar laminaat tandbederf?

Door de afstand tussen het beweegbare laminaat en de tanden, en doordat het speeksel door het beweegbare laminaat niet meer in staat is bacteriën te reinigen zoals voorheen, hoopt zich in deze ruimtes meer tandplak en tandplak op. Als gevolg hiervan kan worden gezegd dat verwijderbaar laminaat tandbederf kan veroorzaken.

 

Veroorzaakt keramisch laminaat tandbederf?

Het maakt niet uit welk type laminaatmateriaal op de tand wordt geïnstalleerd, de ingrediënten van deze tandheelkundige veneers zijn niet de oorzaak van schade of bederf, maar de oorzaak van tandbederf en schade is het gebrek aan zorg voor het laminaat en heeft niets te maken met zijn soort.

 

Veroorzaken composiet en laminaat tandbederf?

Tandheelkundig composiet en laminaat bevatten geen schadelijke stoffen voor de tanden. Het betekent dat er geen contra-indicatie is voor het gebruik ervan voor tanden en dat het geen tandbederf veroorzaakt. Maar als een composiet of laminaat op een gebroken of beschadigde tand wordt geïnstalleerd, zal dit leiden tot tandbederf, schade en infectie van de mond en het tandvlees.

 

Waarom rotten tanden na laminaat? (oorzaak van tandbederf onder laminaat)

Zorg na het laminaat is een van de belangrijkste dingen die na het laminaat kunnen leiden tot bederf als u dit niet in acht neemt. Daarnaast is de hierboven genoemde onvoldoende deskundigheid van de tandarts een andere oorzaak van tandbeschadiging na laminaat. Als de tandarts de tanden niet goed onderzoekt vóór de installatie en het tandbederf en de beschadigingen niet vóór de installatie worden gerepareerd, kan dit de reden zijn dat de tanden na het laminaat gaan rotten.

1. Onjuiste installatie van tandheelkundig laminaat

Als het laminaat niet correct is geïnstalleerd of als het gaten en scheuren vertoont, zal de tandbescherming niet goed worden uitgevoerd. Het resultaat zal de ophoping van bacteriën en voedsel zijn en uiteindelijk orale en tandheelkundige infecties, waardoor het risico op tandbederf en schade toeneemt.

2. Het niet in acht nemen van de mondhygiëne

Poetsen, mondwater en tandzijde gebruiken en elke zes maanden naar de tandarts gaan, zijn niet alleen onderdeel van de verzorgingsroutine na het laminaat; Integendeel, het is voor iedereen noodzakelijk om tandletsel te voorkomen. Wanneer de mond- en tandhygiëne niet goed wordt gevolgd, hopen bacteriën en voedseldeeltjes zich op in de mond en rond de tanden en neemt de kans op tandbederf toe, wat resulteert in tandwortelverlies en tandvleesproblemen.

3. Behandel rotte of beschadigde tanden niet voordat u laminaat installeert

Voordat de laminaten worden geïnstalleerd, moet de tandarts eventuele schade, verval of schade verwijderen. Zelfs het kleinste tandbederf onder de laminaatcoating veroorzaakt bederf en ontevredenheid over het tandheelkundig laminaat. Het is beter om hulp te zoeken bij een gespecialiseerde tandarts die over voldoende vaardigheden beschikt voor dit werk.

4. Het kiezen van de verkeerde tandarts

Het kiezen van een goede tandarts is een van de andere dingen die tandbederf kunnen verergeren als bijwerking van laminaat. De fijngevoeligheid en deskundigheid van de arts naar wie u verwijst voor de installatie van deze tandheelkundige afdekkingen is van groot belang; Omdat de kleinste afstand tussen de laminaten de kans op ophoping van bacteriën, besmetting en voedseldeeltjes vergroot, met als gevolg infecties en mond- en tandproblemen.

 

Bestaat er een mogelijkheid van tandlaminatie en tandbederf bij zwangere vrouwen?

Hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap vergroten de kans op tandlaminaatbederf bij zwangere vrouwen. Daarom is het essentieel voor zwangere vrouwen om prioriteit te geven aan mond- en tandhygiëne, regelmatige tandheelkundige controles en een suikerarm dieet om tandbederf te voorkomen en gezonde tanden te behouden met laminaat.

 

Komen tandlaminaten en tandbederf vaker voor bij rokers?

Tandlaminaatbederf komt vaker voor bij rokers dan bij andere mensen. Roken wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op parodontale (tandvlees)ziekten, verminderde speekselproductie, een droge mond en dus een verhoogd risico op cariës.

Ook kunnen chemicaliën in tabaksproducten vlekken veroorzaken op laminaten en het uiterlijk ervan beïnvloeden. Om een ​​lang leven en een goede mondgezondheid te behouden, is het beter om te stoppen met roken of de hoeveelheid tabaksgebruik te verminderen.

 

Kan een rotte tand gelamineerd worden?

Als de tand rot is, hoe gebeurt het lamineren van de tanden dan? Een tand die beschadigd, verrot of gebroken is, kan worden gelamineerd, maar om deze afdekking te kunnen installeren, moeten eerst al deze beschadigingen, bederf, breuken en zelfs de kleinste afgebroken lippen worden behandeld en gerepareerd, waarna de tandarts zal beginnen met het installatieproces van het laminaat. .

Het installeren van dit fineer op een rotte tand vermindert de levensduur en duurzaamheid van het laminaat. Een van de redenen voor het verlies van tandheelkundig laminaat is tandbederf.

 

Moet u laminaat verwijderen om bederf te behandelen?

Als de tand onder het laminaat beschadigd of beschadigd is, zal de tandarts het laminaat moeten verwijderen om tandbederf te behandelen. Na het beëindigen van de behandeling wordt het laminaat opnieuw aangebracht.

Als u na een laminaatbehandeling tandbederf heeft, dient u een tandarts te raadplegen.

 

Wat is de verzorging na het lamineren van een rotte tand?

De belangrijkste verzorgingsmethoden na het lamineren van een rotte tand zijn:

Poetsen met tandpasta die het laminaatoppervlak niet erodeert.

Tandzijde en mondwater

Het verminderen van de consumptie van gekleurde dranken

Stoppen met roken

 

Conclusie en gids om een ​​arts te raadplegen

In dit artikel hebben we gesproken over de relatie tussen laminaat en tandbederf en dat laminaat op zichzelf niet de oorzaak is van schade en tandbederf; Het niet in acht nemen van de mond- en tandhygiëne, het onjuist installeren van laminaten, het niet behandelen van cariës vóór de installatie, of het onjuist installeren van fineer vanwege onvoldoende expertise van de tandarts, kan schade en tandbederf veroorzaken. Door een ervaren tandarts te kiezen en de zorg na het laminaat te volgen, voorkom je de complicaties van laminaat en zullen er geen problemen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *