de symptomen van implantaatafstoting

Wat zijn de symptomen van implantaatafstoting?

Als u een tandheelkundig implantaat heeft of van plan bent dit te doen, moet u bekend zijn met de symptomen van implantaatafstoting. Ongeveer 3% van de mensen kan op korte of lange termijn aan deze aandoening lijden. Afstoting van het implantaat heeft tekenen en symptomen waardoor de tandarts de complicatie volgens hen kan diagnosticeren. Lees met ons mee in dit artikel en leg uit wat de symptomen zijn van de ontwenning? Waarom gebeurt dit? Is er een manier om het te genezen? Wat moeten we doen als we deze symptomen zien?

 

Als u een tandheelkundig implantaat wilt hebben, kunt u beter een tandarts raadplegen voor informatie over de complicaties en symptomen van implantaatproblemen.

Maak kennis met de implantaten tandarts Gent

 

Wat zijn de symptomen van implantaatafstoting?

 

  1. Aanhoudende pijn en ongemak

Nadat het implantaat in het tandvlees is geplaatst, is enige pijn en ongemak normaal. De eerste week zult u waarschijnlijk pijn hebben. Maar als deze pijn niet lang aanhoudt of na verloop van tijd ernstig wordt, moet u de tandarts hiervan op de hoogte stellen. Vooral als er geen incident zoals een botsing heeft plaatsgevonden en de pijn niet verdwijnt, is dit waarschijnlijk een teken van afstoting van het implantaat.

 

  1. Losraken van het implantaat

Een van de symptomen van afstoting van implantaten is het loslaten ervan. Een los implantaat kan de mond en aangrenzende tanden beschadigen. Als een dergelijk symptoom optreedt, moet u een tandarts raadplegen. Het losraken van het implantaat is onder geen enkele omstandigheid normaal. Wanneer het implantaat in het kaakbot wordt geplaatst, mag u het niet in uw mond voelen. In feite moet het implantaat vergelijkbaar zijn met een natuurlijke tand. Als u dit in uw mond voelt of als het implantaat een beetje beweegt, moet de oorzaak worden onderzocht.

 

  1. Moeite met kauwen of bijten van voedsel

Het implantaat moet lijken op een natuurlijke tand en mag niet in de mond worden gevoeld. Als u tijdens het eten pijn en ongemak ervaart, is dit waarschijnlijk een teken van afstoting van het implantaat. Net alsof een natuurlijke tand pijn doet tijdens het eten, is dit een teken van een probleem in de tand. Als het implantaat pijn doet bij het kauwen en bijten van voedsel, informeer dan uw tandarts.

 

  1. zwelling van het tandvlees

Ontsteking en zwelling van het tandvlees zijn normaal in de eerste dagen na de operatie. Maar dit geval kan een ernstig teken zijn als het ernstig wordt of aanhoudt. Meestal is een ontsteking gedurende meer dan een week een teken van implantaatinfectie. Infectie in de vroege stadia wordt behandeld met antibiotica. Maar als het ernstig wordt, leidt het tot afstoting van het implantaat en kan het zelfs in het bloed stromen. U moet dit teken dus serieus nemen. De tandarts zal waarschijnlijk antibiotica en antibacterieel mondwater voorschrijven.

 

  1. Allergische reactie

 

In zeldzame gevallen kan het implantaat worden afgewezen vanwege gevoeligheid voor titaniummetaal.

 Deze allergische reactie treedt plotseling op en de persoon ervaart de volgende symptomen.

Verlies van smaakgevoel

Zwelling rond het tandvlees

Tintelend gevoel

 

  1. Teruggetrokken tandvlees rond het implantaat

Verlies van tandvleesweefsel kan worden veroorzaakt door tandvleesaandoeningen, botgebrek of onjuiste implantaten. Als u een ontsteking rond het implantaat opmerkt en de implantaatafdekking abnormaal lang is, is er mogelijk sprake van tandvleesverlies. Als de tandarts over voldoende vaardigheden beschikt en het implantaat op de juiste plaats en in de juiste hoek plaatst, wordt de kans op deze complicatie verkleind.

 

Meer weten : Verschillende soorten tandheelkundige implantaten en hun gebruik

Bestaat er een methode om afstoting van tandheelkundige implantaten te behandelen?

 

Als u symptomen van implantaatafstoting heeft, moet u een tandarts raadplegen. De arts kan deze complicatie diagnosticeren door een eerste onderzoek uit te voeren en een röntgenfoto voor te schrijven. In deze situatie moet het implantaat uit de mond worden verwijderd. Na het verwijderen van het implantaat kan op basis van de omstandigheden en de omvang van de schade aan het kaakbot tot een heroperatie worden besloten. In feite bestaat er geen remedie tegen implantaatafstoting.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *