de relatie tussen gingivitis en een kunstgebit

Wat is de relatie tussen gingivitis en een kunstgebit?

Is het mogelijk dat gingivitis optreedt ondanks het feit dat er kunsttanden in de mond zijn? Wij moeten ja zeggen! Tandvleesanalyse en kunstgebit kunnen nauw met elkaar verbonden zijn. Of u nu een kunstgebit heeft of niet, bacteriën kunnen uw tandvlees nog steeds aanvallen, waardoor het ontstoken en pijnlijk wordt.

 

Wanneer een van onze tanden om welke reden dan ook uitvalt, kan dit de gezondheid van de hele mond in gevaar brengen en blijven de zijtanden zonder steun en verschuiven ze, wat soms gepaard gaat met ontstekingen en pijn. Het is in deze tijd dat restauratieve tandheelkundige behandelingen een geschikte vervanging bieden voor ontbrekende tanden met kunsttanden of protheses.

 

Een kunstgebit kan vast of uitneembaar zijn. Hoewel deze methode is ontwikkeld om de gezondheid van de mond en tanden te behouden, veroorzaakt deze in sommige gevallen ook zwelling en gevoeligheid. In het vervolg van dit artikel gaan we deze ziekte vanuit verschillende invalshoeken onderzoeken.

Meer weten : Tandprotheticus in Gent

 

Kunnen we kunsttanden gebruiken als we een tandvleesaandoening hebben?

 

In bepaalde gevallen is het verwijderen van alle tanden en het gebruik van kunsttanden de beste oplossing voor mondverzorging en de enige manier om verdere ontwikkeling van tandvleesaandoeningen te voorkomen. Maar houd er rekening mee dat het voor het gebruik van kunsttanden noodzakelijk is om voldoende tandvlees en ondersteunend bot in de mond te hebben.

 

Hoe langer u tandvlees of parodontitis uw tandvlees en kaakbot laat wegvreten, hoe minder bot er overblijft om een ​​kunstgebit op te plaatsen, waardoor het moeilijker wordt om een ​​kunstgebit te dragen.

 

 

Symptomen van gingivitis van kunstgebitten

Vergeet niet dat plotseling bloedend tandvlees nooit normaal is. Als uw tandvlees bloedt tijdens het poetsen of flossen, heeft u mogelijk gingivitis of parodontitis. Andere symptomen die optreden bij terugtrekkend tandvlees bij een kunstgebit zijn:

 

Zwelling, pijn en bloedend tandvlees bij het poetsen

Slechte smaak en geur uit de mond

Terugtrekkende tandvleeslijn

Pus of roodheid rond de prothese

Losse tanden (als u naast prothesen ook natuurlijke tanden heeft)

Bacteriën komen in de bloedbaan terecht en veroorzaken ziekten en hartaanvallen

In sommige gevallen heeft u mogelijk een teruggetrokken tandvlees ervaren bij een kunstgebit; Maar er zijn geen waarschuwingssignalen.

 

Welke arts moeten we bezoeken om de symptomen van gingivitis tijdens een kunstgebit te controleren?

 

Als u last heeft van tandvleesproblemen, is het tijd om advies in te winnen bij een tandarts of parodontoloog, een tandartsspecialist die zich richt op de behandeling van tandvleesaandoeningen. Hoewel de gevolgen van tandvleesaandoeningen niet ongedaan kunnen worden gemaakt, kan verdere ontwikkeling van tandvleesaandoeningen met de juiste behandeling worden voorkomen. Zo kun je zelfs de rest van je tanden sparen, want er is geen echt alternatief voor kauwen met natuurlijke tanden.

 

Wat zijn de oorzaken van terugtrekking van het tandvlees bij het gebruik van kunsttanden?

 

De belangrijkste reden voor het terugtrekken van de tandvleesrand zijn de bacteriën in de mond, die de basis leggen voor tandvleesaandoeningen door tandplak te creëren, zelfs bij een kunstgebit. Door onvoldoende verzorging ontstaat er een dichte laag bacteriën op de prothese. Bacteriële infectie van kunstgebitten is een reële bedreiging die voorwaarden kan scheppen voor de groei van meer dan 1000 micro-organismen in de laag die op het kunstgebit wordt gevormd.

Metalen clips in kunsttanden veroorzaken bij sommige mensen pijn, ontstekingen en gingivitis. Als u een gedeeltelijke prothese moet gebruiken, wees dan voorzichtig bij het schoonmaken en bezoek regelmatig de tandarts, zodat er geen problemen met uw tandvlees ontstaan.

 

Zweren na een kunstgebit kunnen ook een ongewenste bijwerking zijn na het gebruik van een kunstgebit, die optreedt onmiddellijk na het aanmeten van de kunstgebit, of wanneer het oude kunstgebit beschadigd en verzwakt is, waardoor irritatie ontstaat.

 

Diagnose van gingivale resorptie van kunsttanden

 

Wanneer u het gevoel heeft dat uw tandvleesrand terugtrekt of dat uw kunstgebit meer over uw tandvlees glijdt dan voorheen, is het tijd om gingivitis te vermoeden. In de meeste gevallen is het voor mensen moeilijk om gingivitis met kunsttanden te diagnosticeren, en dit werk wordt gedaan door een tandarts. Maar als u symptomen opmerkt zoals zwelling, pijn of gevoeligheid voor koud en warm eten, kunt u beter uw mond en tanden laten onderzoeken.

 

Behandeling van gingivitis na het plaatsen van kunsttanden

 

Gingivitis veroorzaakt tandverlies bij ongeveer 70% van de volwassenen. Wanneer u het echter vroeg behandelt, kan het de progressie van botverlies grotendeels stoppen.

 

Zelfs mensen die last hebben van gingivitis na het plaatsen van kunsttanden zijn voor de juiste plaatsing van tandprothese en kauwvoedsel afhankelijk van de gezondheid van hun tandvlees. Tandvlees heeft voldoende ademhaling nodig om gezond te zijn.

 

Als u een kunstgebit verwijdert bij terugtrekkend tandvlees tijdens het slapen, wordt het blootgesteld aan vocht en natuurlijke lucht en geneest het sneller. Ook moeten uw tong en tandvlees dagelijks worden geborsteld met een schone, zachte of geïntegreerde tandenborstel om de doorbloeding te verbeteren. Met deze methode helpt het veel om de bacteriën te elimineren die een slechte adem in de mond veroorzaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *