Orthodontie voor tandheelkundige implantaten

Is orthodontie mogelijk voor geïmplanteerde tanden?

Orthodontie is een medisch vakgebied dat problemen en defecten in verband met de opstelling en plaatsing van tanden behandelt en corrigeert. Implantaten zijn hulpmiddelen die worden gebruikt om ontbrekende tanden te vervangen.

 

Dit artikel behandelt een belangrijk overzicht van hoe met behulp van orthodontische technieken tanden die door implantaten zijn vervangen, worden geoptimaliseerd en goed in de juiste richting en positie worden geplaatst. Door gebruik te maken van speciale methoden in de orthodontie is het mogelijk het uiterlijk en de functie van implantaattanden te versnellen en te verbeteren.

 

In welke gevallen wordt orthodontie uitgevoerd na implantaten?

 

Orthodontie na implantaten wordt in de volgende gevallen gebruikt:

 

  1. Onjuiste opstelling en plaatsing van tanden: Als de omringende tanden niet gemakkelijk uitgelijnd zijn na het vervangen van het implantaat, kan orthodontie helpen om de tanden correct te rangschikken en te positioneren.

 

  1. Abnormale gingivarand: Na vervanging van het implantaat kan de gingivamarge zich abnormaal vormen. Orthodontie kan dit probleem verbeteren en het tandvlees terugbrengen naar zijn normale vorm.

 

  1. De ruimte tussen de tanden: Soms is na het vervangen van het implantaat de ruimte tussen de tanden groter dan normaal. Orthodontie kan de ruimte tussen de tanden verkleinen en de balans in de plaatsing van de tanden verbeteren.

 

  1. Kaakproblemen: na implantaatvervanging is het mogelijk dat de opstelling en plaatsing van de kaken niet goed op elkaar zijn afgestemd. Orthodontie kan helpen bij het opnieuw uitlijnen van gevallen naar de juiste positie.

 

Orthodontie na implantatie wordt uitgevoerd met als doel het herstel van implantaten te verbeteren, de sterkte van tanden te verbeteren en hun juiste positie te bepalen.

Voordat u een beslissing neemt, wordt overleg met een orthodontist of implantaatspecialist aanbevolen.

 

Orthodontie vóór plaatsing van implantaten :

 

Als er een lange tijd is verstreken sinds de tand van de patiënt is verwijderd en hij geen aanvraag heeft ingediend voor plaatsing van een implantaat, zal het implantatieproces moeilijker zijn. In sommige gevallen kunnen de zijtanden naar de open ruimte ertussen gericht zijn, waardoor er niet voldoende ruimte is voor plaatsing van het implantaat.

 

In deze situatie is orthodontie nodig. Bij sommige patiënten begeleidt de orthodontist de tanden om het gat op te vullen met beugels. Als gevolg hiervan is implantatie van implantaten niet nodig. Maar in sommige gevallen is de dichtheid van de tanden niet voldoende om de plaats van de ontbrekende tand op te vullen. Daarom creëert de tandarts een ruimte voor implantaatplaatsing met beugels. Hierdoor worden de tanden eerst op de juiste plaats geplaatst en worden vervolgens de nodige stappen ondernomen om het implantaat te implanteren.

 

Heeft tandheelkundige implantaatorthodontie altijd prioriteit?

 

Nee, de voorkeur tussen orthodontie en tandheelkundige implantaten hangt altijd af van de specifieke omstandigheden en behoeften van elke persoon. In sommige gevallen wordt prioriteit gegeven aan tandheelkundige implantaten, en in sommige andere gevallen wordt prioriteit gegeven aan orthodontie. Om een ​​betere beslissing te nemen, moet u de relevante gespecialiseerde artsen raadplegen.

 

In gevallen waarin tanden volledig ontbreken en vervangen moeten worden door tandheelkundige implantaten, wordt meestal de voorkeur gegeven aan plaatsing van implantaten. Deze actie verbetert de sterkte van de tanden en het uiterlijk van het gezicht. In deze gevallen kan orthodontie meestal worden uitgevoerd na tandheelkundige implantaten.

 

In gevallen waarin er sprake is van een onjuiste plaatsing en plaatsing van tanden en formulieren in de tandheelkundige casus, kan de prioriteit voor orthodontie hoger zijn en na reparatie en verbetering van deze gevallen kunnen tandheelkundige implantaten worden gebruikt als aanvulling op het vervangen van ontbrekende tanden.

 

De uiteindelijke beslissing over de prioriteit tussen orthodontie en tandheelkundige implantaten moet worden beoordeeld door artsen die gespecialiseerd zijn in twee vakgebieden, afhankelijk van uw individuele situatie en speciale behoeften.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *