Het effect van roken op de mondgezondheid

Het effect van roken op de mondgezondheid

In de afgelopen decennia heeft de Surgeon General het publiek herhaaldelijk gewaarschuwd voor de gevaren van roken. Maar de belangrijke vraag die hier rijst is hoe het mechanisme van roken het lichaam en de gezondheid van een persoon schaadt. Sterker nog, je kunt jezelf afvragen wat de negatieve effecten van roken op de tanden zijn? De meesten van u zijn zich bewust van het effect en de prestaties van roken bij het optreden van longziekten en zijn over het algemeen bekend met de nadelige effecten ervan; Maar als u wordt gevraagd naar de negatieve effecten van roken op de mondgezondheid, kunt u deze vraag waarschijnlijk niet beantwoorden. Daarom adviseren wij u om bij ons verder te onderzoeken hoe het mechanisme van tand- en mondholtebeschadiging door roken ontstaat.

 

Welke schade zal roken aan uw tanden toebrengen?

De belangrijkste manier waarop voedsel het lichaam binnenkomt, is via de mond. Ook sigarettenrook komt op deze manier je lichaam binnen. Terwijl u een sigaret opsteekt en de rook inademt, denkt u zeker niet aan de negatieve effecten van roken op de gezondheid van uw tanden. Helaas hebben roken en de daaruit voortvloeiende rook niet alleen invloed op het uiterlijk van de tanden, maar ook op hun gezondheid.

 

Roken en verkleuring van de tanden

Het dagelijks consumeren van een pakje sigaretten veroorzaakt verlies van schoonheid en verandert de kleur van de tanden. Het verzorgen van uw tanden zou moeten zijn als het verzorgen van een delicate en mooie porseleinen vaas. Deze porseleinen vaas is het tandglazuur. Deze dunne coating zal na verloop van tijd subtiele scheurtjes ontwikkelen. Met het ouder worden worden de scheuren in het tandglazuur groter en kunnen de materialen die de mond binnendringen gemakkelijk daartussen bekneld raken.

 

Als u rookt, komen twee stoffen uit sigaretten in uw mond terecht. Meer informatie over deze stoffen omvat onder meer teer en nicotine. Wanneer deze twee stoffen in het tandglazuur vastzitten, is het niet meer mogelijk deze schoon te maken.

 

het veroorzaken van verstoring in de vorm van vertraging in de reparatieprocessen

De hoeveelheid zuurstofverzadiging in het vaatstelsel neemt af onder invloed van roken. Zuurstof is een van de belangrijkste effectieve elementen in de genezingsprocessen van het lichaam. Bij chronisch roken wordt tijdens het optreden van mondziekten of daarmee samenhangende procedures (het trekken van tanden, het plaatsen van tandheelkundige implantaten, het manipuleren van tandwortels, enz.) het herstelproces langzamer en in een langere tijdsperiode uitgevoerd. Rokers lopen een groot risico om verschillende infecties op te lopen; De reden hiervoor is het onvermogen van het tandvlees om zichzelf te herstellen en om te gaan met schadelijke factoren.

 

Verhoogd risico op tandvleesaandoeningen

Tandvleesaandoeningen zijn een van de belangrijkste oorzaken van tandverlies bij volwassenen. Aan de andere kant houdt de prevalentie van tandvleesaandoeningen rechtstreeks verband met roken, aangezien deze ziekten bij rokers eerder voorkomen dan bij andere. Deze mensen verliezen niet alleen hun tanden, maar hebben ook een lagere kans op succes voor tandheelkundige implantaten.

 

Vooruitgang van tandvleesaandoeningen

Verhoogde groei van bacteriën in de mond zonder te roken veroorzaakt ook tandvleesaandoeningen. Het belangrijke punt is dat sommige mensen vatbaarder zijn voor tandvleesaandoeningen dan anderen en dat roken deze verergert. De reden hiervoor is het voortdurend binnendringen van bacteriën in de mondholte door te roken. Door het vormen van tandplak creëert roken een geschikte plek voor bacteriën om te groeien. Geleidelijk aan raakt uw tandvlees ontstoken en kunt u tijdens het gebruik van een tandenborstel bloed op de borstel of in het speeksel van uw mond opmerken.

 

Wat gebeurt er als u niet stopt met roken?

Roken heeft invloed op uw mond en tanden. Dus waarom zou je niet stoppen?Als je meerdere keren hebt geprobeerd te stoppen met roken, maar het is niet gelukt, moet je een betere oplossing bedenken. Hiervoor moet u limieten instellen voor het aantal sigaretten dat per dag wordt geconsumeerd. Deze actie verbetert uw mond- en tandgezondheid aanzienlijk en speelt een zeer effectieve rol bij het behoud van tanden.

Het is ook noodzakelijk om een ​​regelmatig schema op te stellen voor orale en tandheelkundige bezoeken door een tandarts.

 

Stop met roken, bescherm uw tanden

Wat doet roken met je tanden? Hoewel roken een zeer negatief en direct effect heeft op je tanden, heeft het grootste effect van deze stof betrekking op de structuren die de tanden ondersteunen, zoals botten, tandvlees en omliggende weefsels.

Als u uw hele leven een gezond gebit wilt hebben, stop dan met roken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *