gingivitis

Gingivitis en de definitieve behandeling ervan

Een tandvleesontsteking ontstaat wanneer bacteriën zich ophopen in of rond het tandvlees. Mensen kunnen stappen ondernemen om tandvleesontsteking te voorkomen; Net als het handhaven van de mondhygiëne, niet roken en regelmatig naar de tandarts gaan, is dit belangrijk omdat deze tandplak kan verwijderen en infectie kan voorkomen. Als u tekenen van infectie of gingivitis opmerkt, moet u onmiddellijk uw tandarts raadplegen. Blijf bij ons voor meer informatie over wat het is, de oorzaken, symptomen, behandeling en preventie van tandvleesontsteking.

 

Wat is gingivitis?

Gingivitis is een gevaarlijke infectie in de mond, die naast infectie ook ontstekingen van het tandvlees en de kaak veroorzaakt. Als u een infectie heeft, is het belangrijk om deze vroegtijdig te behandelen. In het geval van tandvleesaandoeningen is het niet alleen pijnlijk, maar kan er ook sprake zijn van een ernstiger probleem, zoals een gevorderde tandziekte. Anders is het probleem gingivitis. De plaats van gingivitis bevindt zich in uw mond, net onder de tandvleesrand, dat wil zeggen de naad tussen het tandvlees en de tand (groef).

Dit probleem beïnvloedt de verbinding van de tanden met het tandvlees en veroorzaakt druk op de wortels van de tanden en beschadigt het tandvlees. Wanneer het weefsel beschadigd is, bevindt de tandopening zich in een positie waar bacteriën kunnen binnendringen en tandvleesaandoeningen kunnen veroorzaken. Omdat het tandvlees de tanden ondersteunt, is het belangrijk om deze in goede conditie te houden.

 

Oorzaken van gingivitis

Gingivitis is eigenlijk de ophoping van bacteriën in het weefsel rond de tanden. De mond is altijd een gastheer geweest voor allerlei soorten bacteriën. Maar het handhaven van de hygiëne en het gebruik van een tandenborstel en tandzijde zal het niveau van deze bacteriën onder controle houden en de gezondheid van de mond, tanden en tandvlees behouden en tandbederf voorkomen. Tandplak is een dunne laag die de tanden omgeeft en het is erg belangrijk om deze schoon te maken. Want als het niet wordt schoongemaakt, verhardt het en verandert deze hardheid in massa en bezinksel, en het is erg moeilijk om deze massa en bezinksel te verwijderen.

 

En aan de andere kant opent het de weg voor bacteriën om het weefsel rond de tand binnen te dringen. Volgens sommige bronnen is roken de grootste oorzaak van tandvleesaandoeningen en maakt het behandelingen minder effectief. 

 

Andere factoren die tandvleesaandoeningen kunnen beïnvloeden zijn:

 • suikerziekte
 • Hormonale veranderingen bij vrouwen, vooral tijdens de zwangerschap
 • Genetica
 •  Stress en angst
 •  scheve tanden
 •  Geneesmiddelen die speeksel drogen of verminderen
 •  Zwak immuunsysteem

 

In sommige gevallen verhogen dingen die in de mond worden gestopt het risico op tandvleesaandoeningen. Bijvoorbeeld een kunstgebit of draadjes die niet goed passen, of vullingen die onvolledig of defect zijn. Als u de mondhygiëne niet volgt, zullen deze dingen gebeuren. Bacteriën die van nature in uw mond aanwezig zijn, vermenigvuldigen zich en vormen tandplak. Als u deze tandplak niet verwijdert door te poetsen, verzamelen bacteriën mineralen in de tandplak, die tandplak worden genoemd en zorgen ervoor dat er meer bacteriën op de wortel van de tand groeien. De reactie van uw immuunsysteem op deze bacteriën is zwelling in het tandvlees.

 

Als gevolg van het verstrijken van de tijd wordt de verbinding tussen de tandwortel en het tandvlees verbroken en kan er een opening ontstaan ​​tussen de tandwortel en het tandvlees. Uiteindelijk is dit de plek waar schadelijke anaërobe bacteriën ontstaan, koloniseren en zich vermenigvuldigen, waarbij gifstoffen vrijkomen die de tanden, het tandvlees en de beschermende botstructuur kunnen beschadigen.

 

Behandeling van gingivitis

Gingivitis of tandziekte kan een grondige reiniging van het tandvlees en het gebied rond de tanden vereisen. Het is ook noodzakelijk om tandabcessen in de mond te reinigen. Zodra u een tandvleesaandoening opmerkt, moet u naar uw tandarts gaan. U heeft verschillende behandelingsopties die variëren afhankelijk van de ernst van de infectie. Hier zullen we enkele veelgebruikte methoden voor de behandeling van gingivitis beschrijven.

antibioticatherapie; Zoals u weet, worden bij gingivitis vaak antibiotica gebruikt, net als bij veel andere infecties. Uw arts kan u antibioticapillen geven of deze rechtstreeks op de infectieplaats injecteren.

 

wortelbehandeling; Wij gebruiken deze behandeling bij vergevorderde tandvleesontstekingen. Zodat er een diepe reiniging plaatsvindt tussen het tandvlees en de tanden richting de wortels.

Het derde type behandeling omvat het verwijderen van het tandvleesweefsel.

chirurgie; Als uw tandvleesaandoening ernstig is, kan een operatie noodzakelijk zijn, inclusief weefsel- of bottransplantatie.

Vroegtijdige diagnose en behandeling kunnen verdere complicaties voorkomen. Deze complicaties kunnen tand- of weefselverlies omvatten.

 

Preventie van gingivitis

Volgens veel bronnen is het noodzakelijk om twee punten in acht te nemen bij de preventie van mond- en tandziekten. De ene is mondhygiëne en de andere is niet roken. Het gezond houden van uw tandvlees en het voorkomen van infecties kan gemakkelijk zijn als u een goede mondhygiëne in acht neemt door dagelijks, bij voorkeur elke dag, te poetsen, flossen en flossen. Door deze dingen in gedachten te houden, kunt u het risico op tandvleesaandoeningen en -infecties, tandbederf en andere mondproblemen aanzienlijk verminderen. Maak een regelmatig dagschema voor uw mondgezondheid en houd u daaraan. Je zult zeker profiteren van deze gezonde gewoonte.

 • Poets je tanden twee keer per dag. Het wordt aanbevolen om twee keer per dag te poetsen met fluoridetandpasta, zoals tandpasta tegen tandvleesontsteking. Deze ontstekingsremmende tandpasta’s neutraliseren op milde wijze bacteriën rond de tandvleesrand.

 

 • Gebruik anti-tandvlees mondwater. Er zijn verschillende soorten van deze mondspoelingen en sommige zijn nuttiger. Zoals mondwater dat gaatjes voorkomt en blekend mondwater.

 

 • Bezoek de tandarts minimaal tweemaal per jaar voor een professioneel onderzoek. Er zit aanslag op de tanden die u met thuisverzorging niet kunt verwijderen.

 

 • Beperk de consumptie van zoete voedingsmiddelen en frisdranken.

 

 • Spoel uw mond na elke maaltijd met vers en schoon water.

 

Symptomen van gingivitis

Hoewel ernstige tandvleesaandoeningen geen veelvoorkomend probleem zijn, kan het ernstige problemen veroorzaken als het niet op tijd wordt behandeld. Hoewel gezonde tanden en tandvlees voor de meesten van ons belangrijk zijn, kunnen ze geïnfecteerd raken als we ze niet goed beschermen. Het kennen van de symptomen in de tanden en het tandvlees die tot tandvleesaandoeningen leiden, is een belangrijke manier om tandvleesaandoeningen en de bijbehorende symptomen te voorkomen.

 

Gingivitis is de eerste fase van tandvleesaandoeningen, die kan leiden tot gingivitis of zelfs een meer problematische aandoening die parodontitis wordt genoemd. Parodontitis is een ernstige tandvleesontsteking die wordt veroorzaakt door bacteriën die zich ophopen op de tanden en het tandvlees. Hoe verder deze ziekte voortschrijdt, hoe meer uw botten en tanden beschadigd raken. Als parodontitis vroeg wordt gediagnosticeerd en de persoon traag is in het handhaven van de mondhygiëne, kan deze schade optreden. De ziekte begint met zwelling en verergert na verloop van tijd. De symptomen zijn afhankelijk van de ernst van de ziekte, maar omvatten over het algemeen tandverlies, smaakverlies en slechte adem, naast de symptomen die voor infectie worden vermeld.)

 

Ontsteking veroorzaakt meestal roodheid en zwelling van het tandvlees. Tandvlees kan langzaam en gemakkelijk bloeden. Zoals wanneer iemand zijn tanden poetst. Sommigen merken dit in eerste instantie misschien niet op. Hoewel het gevorderde type ontsteking op die plaats tot infectie leidt, kunnen de symptomen in dit stadium duidelijker zijn. Andere symptomen van gingivitis zijn onder meer deze.

 

 • Kiespijn tijdens het kauwen

 

 • Bloeden na het poetsen

 

 • Gevoelige tanden hebben waardoor eten en drinken soms gepaard gaat met pijn

 

 • Tandvlees dat gezwollen, dun, gevoelig of bloedend is

 

 • Terugtrekkend tandvlees

 

 • Pus uit het tandvlees of gele, witte, gele en bruine afscheiding uit de mond

 

 • Moeilijkheden met ademhalen

 

 • Losse tanden

 

 • Een merkbare verandering in de manier waarop de tanden op elkaar passen als je ergens op bijt

 

Als u een van de hierboven genoemde symptomen ervaart, is het belangrijk om uw tandarts te raadplegen om te zien hoe ernstig de infectie is en actie te ondernemen om het probleem te bestrijden.

De infectie kan leiden tot een met pus gevulde zwelling in de mond, een abces genoemd. Een abces heeft onmiddellijke behandeling nodig. Een persoon met een abces kan pijnlijke zwelling en afscheiding van pus uit de mond ervaren. Onbehandelde infecties brengen complicaties met zich mee. Geïnfecteerd weefsel kan bijvoorbeeld de wortel van een aangrenzende tand in een gevaarlijke positie duwen en uiteindelijk tot tandverlies leiden.

 

Bovendien kan de weefselinfectie zich verspreiden naar de kaak of het omliggende bot en weefselschade veroorzaken. Deze bacterie kan ook in de bloedbaan terechtkomen en problemen veroorzaken in andere delen van het lichaam. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat tandheelkundige ziekten, als ze niet worden behandeld, rechtstreeks verband kunnen houden met andere problemen en ziekten in het lichaam. Zoals diabetes, hart- en vaatziekten, zwangerschapsproblemen, sommige luchtwegaandoeningen en kanker. Tandziekten kunnen zelfs het risico op deze ziekten vergroten.

 

Wanneer moeten we een dokter raadplegen?

Zelfs als uw gebitsprobleem zich in een vroeg stadium bevindt, zoals een ontsteking, is het belangrijk om naar een tandarts te gaan om te voorkomen dat het zich naar andere stadia ontwikkelt. Of als de infectie is verergerd, ga dan naar de tandarts, zelfs als u een van de symptomen heeft. Want zoals u weet, kunt u uw tand verliezen en dit heeft zeker invloed op de schoonheid van uw gezicht.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *