Belangrijke tips voor de tandverzorging van kinderen

Belangrijke tips voor de tandverzorging van kinderen

Tandheelkundige zorg voor kinderen is zeer serieus en belangrijk. Omdat de aanwezigheid van gebitsproblemen niet alleen pijn en ongemak veroorzaakt, maar ook verstoring van het eten, spreken, spelen en communiceren met andere kinderen en zelfs leren. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen met een slechte mondgezondheid vaker afwezig zijn op school dan andere kinderen en lagere cijfers halen! Het hebben van gezonde tanden helpt de fysieke en mentale gezondheid van een kind te behouden.

 

Gelukkig kunnen de meeste gebitsproblemen bij kinderen worden voorkomen en behandeld. Aandacht besteden aan gezondheidstips en regelmatig naar de tandarts gaan voor onderzoek zijn de beste manieren om het gebit van kinderen te verzorgen.

Waarom is tandheelkundige zorg bij kinderen belangrijk?

Het is belangrijk om het gebit van kinderen te verzorgen vanaf het moment dat ze tandjes krijgen. Door de tanden en het tandvlees van uw kind schoon te houden, beschermt u tegen infecties, gaatjes en pijn. Rotte melktanden kunnen de onderliggende (volwassen) tanden beschadigen.

 

Uw kind moet een regelmatig mondhygiëneprogramma volgen om tandbederf te voorkomen. Omdat de eerste tand bij baby’s kan rotten. De eerste tekenen van tandbederf verschijnen vaak als witte vlekken of lijnen op de voortanden.

 

Als de tand van een kind door tandbederf verloren gaat, komen de blijvende tanden later tevoorschijn en kunnen veel problemen veroorzaken.

Manieren om voor de tanden van baby’s te zorgen

Veel baby’s krijgen rond de leeftijd van 3 maanden tandjes. Op 1-jarige leeftijd heeft een kind meestal ongeveer 8 tanden. Maar baby’s groeien in verschillende snelheden, dus tanden kunnen verschillen. U moet beginnen met het poetsen van de tanden van uw baby zodra deze eruit komen.

Tandenreinigingsmethoden voor kinderen

Veeg af met een zachte doek Poetsen met een zachte tandenborstel en water

Tandenpoetsen voor oudere kinderen:

Zodra de tanden van de baby verschijnen, breng je hem naar de tandarts, zodat de tandarts kan bepalen of de tanden goed groeien of niet.

Tandpasta en tandenborstels voor kinderen met kleine hoofden kunt u bij de apotheek kopen. Je moet de tanden van kinderen elke dag poetsen totdat ze zelfstandig kunnen poetsen. Deze zaak kan voortduren tot de leeftijd van 7 jaar.

Vanaf 18 maanden kunt u tandpasta met een laag fluoridegehalte gebruiken om het gebit van uw kinderen te verzorgen.

 

Een paar tips voor de verzorging van het gebit van uw kind

Tot de leeftijd van 7 jaar is het de verantwoordelijkheid van de ouders om voor het gebit van kinderen te zorgen. Maar dan moet je in de gaten houden hoe het kind zijn tanden poetst. Poets de tanden van uw kind twee keer per dag met kleine cirkelvormige bewegingen. Hun tanden moeten worden schoongemaakt na het eten en voor het slapengaan.

Gebruik fluoridetandpasta die geschikt is voor kinderen. Dit helpt de buitenste laag van de tanden en voorkomt bederf.

 

Probeer het kind de dagelijkse routine van het poetsen te leren. Moedig uw kind aan om goed zijn tanden te poetsen.

 

Leer kinderen minimaal 2 minuten hun tanden te poetsen. Herinner hen eraan de tandpasta niet door te slikken.

 

Om de tanden van kinderen te verzorgen, vervangt u de tandenborstel of opzetborstel elke 3 maanden.
Kinderen moeten tandzijde gebruiken zodra ze twee tanden hebben die met elkaar in contact staan. U moet uw tandzijde controleren tot u 10 jaar oud bent.

Om sterke tanden te ontwikkelen, moet u ervoor zorgen dat uw kind een gezond en uitgebalanceerd dieet eet. Vermijd het consumeren van voedingsmiddelen die toegevoegde suikers bevatten, zoals snoep, koekjes en frisdranken.

 

U kunt vanaf uw kindertijd met een corrigerende behandeling beginnen. Terwijl de blijvende tanden van uw kind doorgroeien, moet u een afspraak maken met de tandarts als u merkt dat de tanden of de kaak niet goed uitgelijnd zijn. Na het onderzoek zal de tandarts adviseren of een corrigerende behandeling noodzakelijk is of niet.

 

Bezoek de tandarts en voer regelmatig controles uit. Regelmatige tandheelkundige controles zijn belangrijk vanaf de leeftijd van 1 jaar. Maak van naar de tandarts gaan een positieve ervaring voor uw kinderen. Gebruik de tandarts nooit als een bedreiging om uw tanden niet te poetsen of ander gedrag te vertonen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *